• datacenter-antwerpen-server-room

Remote desktop bij Datacenter Vlaanderen

Voor remote desktop services (ook wel digitale werkplek genoemd) kunt u terecht bij Datacenter Vlaanderen. Met dit systeem kunt u via een server op afstand uw software op iedere desktop, laptop of tablet benaderen alsof het op uw eigen apparaat bevindt. Remote desktop maakt het flex- en thuiswerken nóg gemakkelijker zonder dat er problemen zijn met de veiligheid van uw software of bestanden. Uitbesteden aan Datacenter Vlaanderen van de remote desktop services in België en Nederland betekent volledig zonder zorgen beginnen aan een nieuwe manier van werken.

De voordelen van Remote Desktop Services

Voor het KMO en MKB zorgt de remote desktop voor nieuwe mogelijkheden. Met een remote desktop lijkt u lokaal te werken, maar staat al uw data veilig opgeslagen in ons streng beveiligde serverpark. Wij verzorgen de software licenties, backups, de updates en het onderhoud zodat u daar verder geen werk aan heeft. Onze helpdesk kan uw medewerkers assisteren bij vragen en eventuele storingen. Indien u specifieke business software heeft kan deze mee geïmplementeerd worden. U bent dan vaak ook gebruik maken van datacenter licenties zodat meerdere computers gebruik laten maken van één softwarepakket. Bestanden kunnen met het systeem razendsnel gedeeld en verwerkt worden. Thuiswerken of flexwerken is met de centrale server nu zonder grote investeringen voor ieder bedrijf haalbaar. Een avond overwerken of een deadline halen, bestanden delen of samenwerken aan een project? U bent vanaf nu veel flexibeler in uw locatie om dit te doen. En dit geldt natuurlijk ook voor uw medewerkers en ingehuurde freelancers. Iedereen die u toegang geeft tot remote desktop kan op de server inloggen en op een veilige manier op afstand voor uw bedrijf werken. Indien u veel wisselende bezetting heeft of veel met zelfstandigen werkt is het ook mogelijk om eigen telefoonnnummers aan het pakket tot te voegen. Deze worden, eventueel via een centrale, doorgeschakeld naar uw medewerkers. U houdt dan de telefoonnummers in huis, ook als de desbetreffende persoon niet meer voor u werkt. Uw klanten zullen het weten te waarderen dat ze niet steeds met andere contactgegevens te maken krijgen.

De Remote Desktop Manager

Wanneer u van remote desktop gebruik maakt wordt een programma op uw server geïnstalleerd dat al het verkeer tussen de computer op afstand en de server afhandelt. De connectie met de server wordt zo op een snelle, veilige en logische manier geregeld. Om dit te ondersteunen wordt de Remote Desktop Manager gebruikt.

Datacenter Vlaanderen regelt dit allemaal voor u, zodat u geen zorgen heeft over de technische aspecten van de gehele installatie of de werking van het systeem.

atlantic-house

Onze servers zijn veilig en stabiel

Als u voor uw bedrijf uw softwarepakketten en bestanden bij een extern datacenter onderbrengt, dan wilt u zeker weten dat uw gegevens veilig zijn. Niet alleen voor wat betreft de datacommunicatie, maar ook de fysieke veiligheid van de apparatuur. Datacenter Vlaardingen voldoet volledig aan de Europese datacenter Norm EN50600. Dit wil zeggen dat ons datacenter voldoet aan zware eisen op het gebied van energievoorziening, klimaatbeheersing, infrastructuur en fysieke beveiliging. Zo maakt ons bedrijf gebruik van het energienetwerk van de haven van Antwerpen, waar wij onze servers huisvesten. Dit resulteert in een stabiele stroomvoorziening met vrijwel geen stroomuitval.

Maar ook voor wat betreft de beveiliging van uw data kunt u volledig op ons rekenen. Als specialisten in hosting en beheer van servers zijn wij optimaal beveiligd. Onze servers en routers zijn altijd voorzien van de laatste firewall updates, zodat de kans op een hack van buiten minimaal is en blijft.

Maak gebruik van onze service voor uw remote desktop wensen

Bij Datacenter Vlaanderen zijn we overtuigd van het nut van het nieuwe werken en de kansen die biedt. We hebben er ook al 10 jaar ervaring mee. Vandaar dat we allerlei initiatieven ontplooien om het flex- en thuiswerken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hier hoor natuurlijk ook de remote desktop services voor België bij. Wilt u een persoonlijk gesprek over onze service? Of wilt u graag meer weten over alle voordelen en mogelijkheden die dit systeem u biedt? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder! Naast remote desktops kan u ook bij ons terecht voor het hosten van een server of website, colocatie, cloud computing, colocatie rack space en Interconnectie diensten.

Ontvang een advies op maat