• datacenter-antwerpen-server-room

Digitale werkplekken

Voor sommige managers roept het digitaliseren van de werkplek nog wat vragen op. Zo is het soms lastig om bestaande structureren te veranderen, zoals de rol die de ICT-afdeling speelt in een onderneming. Ook vrezen sommige managers voor de invloed van verminderde fysieke aanwezigheid van werknemers op de saamhorigheid binnen een onderneming.

Uit de praktijk blijkt juist dat het digitaliseren van de werkplek de samenwerking bevordert en nog veel andere voordelen met zich meebrengt. De digitale werkplek (ookwel remote desktop genoemd) is vooral handig omdat het verschillende software zoals ERP en CRM kan integreren in één werkomgeving. Hierdoor kan informatie snel gedeeld worden en is het simpel om op afstand samen te werken. Bovendien hebben werknemers altijd toegang tot de digitale werkplek, op alle apparaten zoals laptops, iPads en telefoons. Een digitale thuiswerkplek inrichten? Laat dat over aan de professionals van Datacenter Vlaanderen.

atlantic-house

wat zijn de voordelen?

Vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen kan de digitalisering van de werkplek significante kostenbesparingen met zich meebrengen. Kosten worden onder andere verminderd door de versnelling van interne processen. Doordat informatie snel gedeeld kan worden gaat er minder tijd verloren. Het digitaliseren van de werkplek dringt ook operationele kosten van een bedrijf terug omdat het makkelijker is om virtuele vergaderingen te organiseren. Hierdoor nemen de kosten van vervoer en telecommunicatie af, en wordt er minder tijd verspild met reizen. Daarnaast maakt een digitale werkplek het mogelijk om efficiëntere trainingen te organiseren, waarmee de loon- en trainingskosten voor een bedrijf afnemen. Met de digitale werkplek kunnen werknemers ook buiten werktijden met klanten communiceren, en sneller de informatie vinden die de klant nodig heeft. Dit heeft een positieve invloed op klanttevredenheid en dus ook verkoopcijfers. Ten slotte faciliteert digitalisering van de werkplek ook het automatiseren van tijdrovende taken. Vooral in kleine bedrijven kost dit soort werk relatief veel tijd, en kan automatisering een significante ontlasting van medewerkers met zich meebrengen.

Het is dus geen verassing dat veel bedrijven zich al bezighouden met het nieuwe werken en zich voorzien van digitale werkplekken. Vooral kleine en middelgrote ondernemingen worden dan ook aangeraden om zich te informeren over de mogelijkheden voor de digitalisering van hun werkplek!

Naast digitale werkplekken kan u ook bij ons terecht voor het hosten van een server of website, cloud computing, Interconnectie diensten, colocatie rack space of het huren van een colocatie.

Ontvang een advies op maat