• datacenter-antwerpen-server-room

De veelzijdigheid van Datacenter Vlaanderen

Datacenter Vlaanderen is een modern, veilig datacenter dat gelegen is in het Antwerpse havengebied. We bieden u een breed scala aan diensten, die variëren van Interconnectie diensten tot hosting en digitale werkplekken. Als toonaangevend datacenter in België lopen wij voorop als het aankomt op housing en hosting. We nemen door onze ligging een unieke plek in tussen de andere datacenters in België. Wij maken gebruiken van een energievoorziening die praktisch geen downtime kent. Zo kunt u er op rekenen dat u altijd bij uw data kunt op het moment dat dit nodig is.

Nummer 1 in interconnectie

Bij Datacenter Vlaanderen kunnen we verbindingen leveren met vrijwel alle andere telecom operators, ook die niet in België zijn gevestigd. Dit komt doordat wij direct aansluiten op de zogeheten Internet Backbone die van Noord- naar Zuid-Europa loopt. Zodoende heeft vrijwel elke Belgische telecom-provider bij ons hun interconnectie, wat het voor ons mogelijk maakt om overal verbindingen te leveren. Wilt u vanuit ons datacenter in België verbinding met bijvoorbeeld een datacenter in Londen of Parijs? Dat is dan echt geen enkel probleem.

Locatie en co-locatie bij ons datacenter in België

Als u een kleine of middelgrote onderneming heeft, dan heeft u waarschijnlijk wel de beschikking over een server. Afhankelijk van hoe groot uw bedrijf is zou het zelfs zomaar kunnen dat u gebruik maakt van meerdere servers. Op een server staat belangrijke informatie, die altijd veilig en bereikbaar moet zijn. Als u deze server bij uw eigen bedrijf neerzet, dan heeft u iemand nodig die dit goed in de gaten houdt. Er moet een stroomvoorziening zijn die niet onderbroken wordt en ook op andere gebieden moet de veiligheid van de servers helemaal perfect geregeld zijn. Als u kiest voor bijvoorbeeld co-locatie bij Datacenter Vlaanderen, dan plaatst u uw server(s) in ons datacenter in België.
Het voordeel hiervan is dat hij op een plek terecht komt die altijd geheel veilig is. Wij zijn gevestigd in de Antwerpse haven en maken ook gebruik van dezelfde stroomvoorziening. U begrijpt dat goed in de gaten wordt gehouden dat de levering van stroom hier niet zomaar onderbroken mag worden. U heeft hier als KMO-er ook voordeel van. Sowieso zorgt u er met het plaatsen van uw servers in ons datacenter in België voor dat u een zorg uit handen geeft. De middelen die u normaal gesproken moet gebruiken om de fysieke ondersteuning van uw servers zelf te regelen, kunt u nu ergens anders voor gebruiken.
Uiteraard is het wel mogelijk om wanneer u dat maar wilt bij uw servers te geraken om hier onderhoud aan te plegen. U heeft altijd toegang tot onze ruimte, die fysiek tot in de puntjes beveiligd is. Alles om ervoor te zorgen dat uw belangrijke data altijd zo veilig mogelijk is opgeslagen.

Meer productiviteit met een digitale werkplek

Wij bieden onze klanten meerdere services. Neem bijvoorbeeld de digitale werkplek. Dit is een manier van werken waarbij u kunt rekenen op een grote productiviteit en personeel dat meer geniet van hun werk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die via een digitale werkplek thuis kunnen werken, hier aanzienlijk meer werk verrichten dan op kantoor. An sich ook logisch, aangezien een werknemer thuis minder afleidingen heeft dan op het werk, waarbij ook de reistijd wegvalt.
Het is natuurlijk wel zo dat thuiswerken een mooi concept is, maar dat het wel goed moet worden aangeboden. Ook hierin kunnen wij u geheel ontzorgen. Wij hebben namelijk een duidelijke infrastructuur neergezet, waarbinnen u uw mensen eenvoudig kunt laten werken. Hier staat software klaar die altijd up to date is, waarmee u en uw werknemers eenvoudig aan de slag kunnen gaan. De bestanden slaat u ook eenvoudig op binnen de cloud. Zo kunt u er niet alleen overal ter wereld bij, maar is het ook mogelijk om eenvoudig bestanden met elkaar uit te wisselen. Zo kan er bij uw bedrijf samengewerkt worden zonder dat mensen fysiek bij elkaar in de buurt zijn. De ideale manier om online te werken! U bespaart hiermee op werkplekken, software en computers en kunt bijvoorbeeld ook flexplekken op kantoor in gaan richten. Werken in de cloud wordt niet voor niets het Nieuwe werken genoemd. Het maakt u als ondernemer de zaken in ieder geval een stuk eenvoudiger!

Hoe werkt dat werken in de cloud nu precies?

Misschien vraagt u zich nog af wat het werken in de cloud nu precies inhoudt. Laat ons dat u duidelijk uitleggen. Bij het werken in de cloud of het Nieuwe Werken werken mensen van thuis of op een zelf te kiezen locatie. Mensen gaan thuis, of in de bibliotheek, of op een flexplek, achter hun computer zitten en loggen in. Ze komen dan in een omgeving die wij voor uw bedrijf hebben aangemaakt. Het is net alsof ze op hun werk de computer hebben aangezet. Ze hebben beschikking over dezelfde software en kunnen bij alle bestanden van het werk die ze maar nodig hebben. Tekstverwerken, spreadsheets maken, presentaties maken en nog veel meer. Uw mensen werken hier eenvoudig aan en delen alle veranderingen die ze aanmaken zonder enige problemen met hun collega’s. U kunt natuurlijk ook als werkgever in de gaten houden wat uw mensen op een werkdag allemaal doen. U zult zien dat mensen die thuis werken productiever en gelukkiger zijn dan mensen die zich hier niet mee bezig houden.

Verschillende pakketten op het gebied van thuiswerken

Bij ons datacenter in België heeft u de keuze uit meerdere software pakketten. Deze pakketten zijn allemaal een stuk voordeliger dan het zelf aanschaffen en upgraden van software. De pakketten hebben verschillende rechten, waarbij verschillende werknemers de beschikking hebben over precies die software en bestanden die zij nodig hebben. We hebben bijvoorbeeld een administratieve thuiswerkplek waarmee uw mensen de beschikking hebben over programma’s als Outlook, Word, Excel en Powerpoint. We maken van alle bestanden waar uw mensen aan werken een back-up in België. Maar zo kunnen wij u ook een sales thuiswerkplek leveren, een projectmanager thuiswerkplek en een directie thuiswerkplek. Allemaal helemaal afgestemd op een specifieke functie.

Meer weten over Datacenter Vlaanderen?

Er zijn meerdere datacenters in België te vinden. Toch kunnen we u van harte aanraden om eens contact op te nemen met Datacenter Vlaanderen. We hebben een goede naam als het op veiligheid en betrouwbaarheid aankomt. Daar komt bij dat u bij ons datacenter in België mogelijkheden heeft die u niet snel elders tegen zult komen. Daar komt bij dat wij persoonlijke ondersteuning heel belangrijk vinden en dat wij daarom een eigen helpdesk hebben opgericht om u altijd te woord kunnen staan. We raden u aan om op onze website de uitgebreide informatie over ons datacenter door te lezen, of om gewoon eens contact met ons op te nemen als u vragen heeft. We beantwoorden deze graag voor u en staan ook klaar om u te adviseren over welke van onze diensten het beste aansluiten bij uw KMO.

Naast digitale werkplekken kan u ook bij ons terecht voor remote desktops en het huren van colocatie rack space

Ontvang een advies op maat