• datacenter-antwerpen-server-room

Rack space huren bij Datacenter Vlaanderen

Heeft u een kleine of middelgrote onderneming en bent u op zoek naar een geschikte plek voor uw server of servers? Dan raden wij u van aan om de mogelijkheden van Datacenter Vlaanderen door te nemen. Bij ons hangt u eenvoudig een of meerdere van uw eigen servers in een rack, waardoor u er zeker van kunt zijn dat deze op een veilige plek zitten. Maar wat houdt een colocatie van een server in een datacenter nu precies in. En wat is een rack nu eigenlijk precies? We leggen het u uit.

m2m-internet-of-things

Co-locatie in een rack

Stel dat u voor uw KMO een grote server heeft staan. Het kan zijn dat u simpelweg een grote website heeft die moet draaien, maar het kan natuurlijk ook dat u alle bedrijfssoftware centraal op een of meerdere servers laat draaien. In plaats van dat iedereen de software en bestanden op de eigen computer heeft staan, zijn ze te bereiken vanaf de bedrijfsserver. Indien hier veel gebruik van wordt gemaakt en er ook een aanzienlijke hoeveelheid data wordt uitgewisseld, is een goede server essentieel. Het is daarbij niet onlogisch dat er zelfs meerdere servers nodig zijn. Maar waar zet u deze servers nu veilig neer? U kunt ze natuurlijk laten staan op uw bedrijf, maar bij Datacenter Vlaanderen bent u er zeker van dat deze op een streng beveiligde plek komen te staan. We hebben het dan niet alleen over de fysieke veiligheid van de server, maar ook bijvoorbeeld over onze perfecte stroomvoorziening. U hoeft er bij ons niet bang voor te zijn dat servers uitvallen of dat ze niet te bereiken zijn. De mogelijkheid om een server in een datacenter te plaatsen heet ook wel een co-locatie. En dat rek waar uw server of servers in komen te hangen? Dat is nou een rack. Heel eenvoudig eigenlijk!

Co-locatie half rack of co-locatie kwart rack?

In het geval van een co-locatie half rack neemt u een halve rack af voor uw servers. Op deze manier kan u meerdere servers bij elkaar kwijt in ons datacenter. Indien een half rack teveel is, heeft u ook nog de mogelijkheid om een kwart rack in te zetten. Neem hiervoor even contact met ons op om te bekijken hoeveel rack space u nodig heeft voor de co-locatie van uw servers. Als u bij ons een server in een rack hangt, dan heeft u niet alleen de veiligheid die wij u kunnen bieden, u kan ook altijd bij uw server terecht om hier aanpassingen op te maken of veranderingen aan te brengen. Zo is het dus eigenlijk net alsof die server gewoon bij u staat!

De kwaliteit van Datacenter Vlaanderen

Als u ertoe besluit om voor een co-locatie half rack te gaan, dan krijgt u te maken met een professioneel bedrijf met jaren lange ervaring en een grote hoeveelheid professionele klanten. Bij Datacenter Vlaanderen sluit u uw server aan op onze geavanceerde infrastructuur, die onder andere bestaat uit een stabiel elektriciteitsnetwerk. Wij zitten in de Antwerpse haven en maken hier gebruik van dezelfde nutsvoorzieningen als de haven. U begrijpt, uitval van stroom is iets wat hier eigenlijk praktisch niet voorkomt. Als u meer wilt weten over co-locatie half rack, of andere vragen heeft over ons bedrijf, schroom dan niet en neem gewoon contact met ons op. We geven u graag antwoord op al uw vragen.

Naast digitale werkplekken kan u ook bij ons terecht voor het nieuwe werken, digitale werkplekken, thuiswerken, het hosten van een server of website, cloud computing, Interconnectie diensten of het huren van een colocatie.

Ontvang een advies op maat