• datacenter-antwerpen-server-room

Colocatie in België

Datacenter Vlaanderen heeft een breed pakket aan diensten in huis die afgestemd zijn op de wensen en behoeften van bedrijven en organisaties. Zo bieden we goedkope Belgische hosting aan bedrijven binnen het KMO. Ook hebben we speciale pakketten op het gebied van server onderhoud en beheer, waaronder voor colocatie in België.

Eigen serverruimte voor uw bedrijfsactiviteiten

Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om gebruik te maken van een server. Afhankelijk van uw gebruik, wensen en behoeften kunt u voor uw eigen specifieke situatie de oplossing kiezen die het beste bij u en uw bedrijfsactiviteiten past. Op deze pagina geven we u meer informatie over de mogelijkheden van colocatie in België. Ook vertellen we meer over de voordelen die we u bieden als u besluit uw server(s) in ons datacenter te plaatsen. Maar eerst leest u over alle mogelijkheden die u heeft om gebruik te maken van servers, zodat u een helder beeld heeft van alle mogelijkheden. Zo kunt u voor uw eigen situatie een goede keuze maken of colocatie bij ons datacenter ook echt bij u en uw bedrijfsactiviteiten past.

m2m-internet-of-things

U kunt bij ons ruimte huren op een bestaande server. In dat geval maakt u voor uw eigen website of internetactiviteiten gebruik van deze server die wij voor u beheren. U krijgt hierbij het gebruiksrecht en ervaart daarvan het gebruikersgemak. Deze servers staan in ons datacenter in Antwerpen opgesteld.

Wanneer u meer ruimte op een server nodig heeft dan gangbaar is voor bijvoorbeeld uw reguliere website, dan kan het beter en voordeliger zijn om voor een andere oplossing te kiezen. Dit kan ook het geval zijn wanneer u een server ook voor andere bedrijfsactiviteiten gebruikt. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het centraal bereikbaar maken van uw bedrijfsmatige software, of wanneer u een grote database heeft. Sommige bedrijven hebben hiervoor een eigen server ‘in house’, welke beheerd wordt door eigen specialisten die over de benodigde kennis en kunde beschikken. De ruimte waar de servers in geplaatst wordt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om de apparatuur optimaal te laten werken.

Als alternatief daarvoor gebruiken bedrijven binnen het KMO vaak ook een van onze dedicated servers. Een dedicated server is eigendom van de Belgische hosting provider als Datacenter Vlaanderen waar u in dat geval klant bent. U kunt een dergelijke server bij ons huren waarbij u de beschikking krijgt over één gehele server. Bij een dedicated server deelt u de server dus niet met andere klanten. Hierbij is Datacenter Vlaanderen geheel verantwoordelijk voor de juiste werking van de server, het installeren van alle benodigde hardware die nodig is en de beschikbaarheid van de systemen. U heeft dus geen zorgen over het functioneren van de dedicated server. Vanaf uw eigen locatie plaatst u de benodigde software die u zelf nodig heeft en op de server wilt opslaan en gebruiken. Dit is mogelijk gemaakt doordat u direct op de dedicated server kunt inloggen. De verantwoordelijkheid bij de juiste configuratie van uw software ligt hierbij echter wel geheel bij uzelf. Overigens kunnen we hier wel bij helpen. Wanneer u bij ons een servicecontract afsluit kunnen ook deze werkzaamheden door ons worden uitgevoerd. Het principe van een dedicated server is dus kort gezegd dat u een gehele server van uw hostingprovider in bruikleen heeft en hier maandelijks abonnementskosten voor betaald.

Wat houdt colocatie in?

Colocatie is een speciale dienst die Datacenter Vlaanderen als Belgische hosting provider aan u aanbiedt en u in staat stelt een eigen server in de serverruimte te plaatsen. Hierbij schaft u zelf een server aan die dus ook uw eigendom is. Deze server plaatst u echter niet op uw eigen locatie, maar maakt u gebruik van ruimte in een daarvoor gespecialiseerd datacenter. Ook kunt u bij ons uw eigen servers via colocatie in België onderbrengen.

Colocatie biedt u bepaalde voordelen ten opzichte van het plaatsen van een server in uw eigen bedrijfspand. Maar er zijn ook voordelen ten opzichte van een dedicated server. Zo is de server bijvoorbeeld uw eigendom en heeft u geen maandelijks terugkerende kosten voor het abonnementsgeld van de dedicated server. Waar bij een gehuurde server de kosten maandelijks doorlopen, is uw eigen server vanaf het begin uw eigen bedrijfsmiddel.

De voordelen van colocatie in België bij Datacenter Vlaanderen

Een colocatie in België bij Datacenter Vlaanderen betekent concreet voor u dat u gebruik maakt van ons professioneel ingerichte datacenter. U sluit uw eigen server aan op onze geavanceerde infrastructuur, met stabiele stroom-, temperatuur- en netwerkvoorzieningen, die hierbij volledig u ter beschikking staan. U hoeft dus geen (extra) aanpassingen en investeringen aan uw eigen pand te verrichten.

U maakt bij onze colocatie in België gebruik van onze stabiele en uiterst snelle infrastructuur. Ook over een constante stroomtoevoer hoeft u zich geen enkele zorgen te maken. Doordat wij een colocatie in België aanbieden vanuit ons eigen datacenter dat gelegen is vlakbij de Antwerpse haven, maken we volop gebruik van de zekerheden die dit biedt ten opzichte van eventuele uitval in de stroomvoorziening. Omdat we gebruik maken van dezelfde nutsvoorzieningen als de haven, is een eventuele uitval vrijwel onmogelijk. Dit biedt u extra zekerheden voor wat betreft de stabiliteit en bereikbaarheid van uw systemen.

Wanneer u uw server op een externe locatie plaatst, wilt u zeker zijn van de beste beveiliging van uw hardware. Ons datacenter levert u die optimale veiligheid. Voor ons is het van belang dat onze servers tot in het uiterste beveiligd zijn en altijd in topconditie verkeren. U maakt gebruik dezelfde veilige infrastructuur die wij voor onze eigen servers gebruiken. Dit betekent dat uw server niet alleen fysiek goed beveiligd is (zoals tegen inbraak en ontvreemding), maar ook dat eventuele aanvallen op onze infrastructuur worden geweerd. Ook dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van het server plaatsen in uw eigen bedrijfspand. Wij hebben de noodzakelijke middelen om veiligheid van onze infrastructuur te kunnen garanderen.

Wanneer u gebruik maakt van onze mogelijkheden voor colocatie in België bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen server. Dit geldt ook voor de verdere beveiliging van uw data. Bij eventuele storingen die geen oorzakelijk verband hebben met onze dienstverlening, kunt u in ons datacenter te allen tijde zelf bij uw apparatuur. Ons datacenter is gelegen in Antwerpen, midden in het economische hart van Vlaanderen. U bent bij ons natuurlijk altijd welkom om aan uw server onderhoud te verrichten of uw server te inspecteren.

Ontvang een advies op maat

Waarom kiezen voor Datacenter Vlaanderen?

Als Belgische hosting provider loopt Datacenter Vlaanderen voorop in de markt van aanbieders van goedkope Belgische hosting. Zo hebben we recentelijk een belangrijke technische upgrade gehad. Sinds deze upgrade kunnen we aantoonbaar een zeer hoog beschikbaarheidspercentage aanbieden. We zijn in België het enige datacenter dat deze ‘uptime’ gedurende langere tijd ook echt aan kan tonen. Onze koelinstallaties en de noodstroomvoorzieningen voldoen aan de strenge richtlijnen van ‘the green grid, ASHREA, ETSI en BICSI 002-2010’.

Ons datacenter voldoet tevens aan de nieuwe Europese datacenternorm ‘EN50600’. Onze specialisten hebben op verzoek van de internationale standaardisatie-instituten aan de ontwikkeling van deze hoge norm meegewerkt. De nieuwe norm geeft u als klant nog meer zekerheid op het gebied van snelheid, veiligheid en energie-efficiëntie. De veiligheid is hierbij niet enkel gericht op de veiligheid van de verbindingen, zoals bijvoorbeeld tegen hacken of aanvallen van buitenaf. Ook de fysieke beveiliging van uw apparatuur voldoet aan de strenge veiligheidseisen. Zo is er naar aanleiding van deze norm door ons een speciaal systeem voor branddetectie in ons datacenter aangelegd. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij brandgevaar vroegtijdig ingegrepen kan worden. Een speciale gasblusinstallatie is hier onderdeel van, zodat uw apparatuur en de servers niet door bluswater onherstelbaar beschadigd raken. Wanneer u gebruik maakt van colocatie in België door uw servers in ons datacenter onder te brengen, profiteert u dus volop van de laatste technische ontwikkelingen die uw systemen beschermen en veilig houden.

Strategische ligging van ons datacenter in België

De keuze van ons bedrijf om ons te vestigen in Antwerpen heeft alles te maken met de ligging binnen het economisch hart van Vlaanderen. Ons datacenter is een groot strategisch knooppunt waarin alle communicatie gestroomlijnd afgehandeld wordt. De ‘Internet backbone’ (stelsel van zeer snelle computerverbindingen) van Noord- naar Zuid-Europa loopt via ons gespecialiseerde datacenter. Vrijwel alle Belgische telecom-providers hebben de Interconnectie bij Datacenter Vlaanderen ondergebracht. Een grote groep lokale operators zijn klant, inclusief de mobiele operators. Dit is geen toeval, ons datacenter staat bekend om de grote snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van al onze verbindingen.

Als servicehost gaan wij verder dan andere goedkope Belgische hosting providers. Wij bieden u een totaalpakket aan diensten die aansluiten bij waar u als ondernemer behoefte aan heeft. Hierbij houden we rekening met alle facetten die bij het verder uitbouwen van uw bedrijf voor u van belang zijn. Door van colocatie in België gebruik te maken zet u waar nodig ook stappen in de mogelijkheden extra flexibel te werken. Zo maakt het gebruik van eigen servers het mogelijk om ook op andere locaties op uw bedrijfsnetwerk in te loggen. Uw software en bestanden zijn zo overal te benaderen, zonder dat op een vaste werkplek van een desktopcomputer gebruik gemaakt hoeft te worden. Dit maakt het voor u en al uw medewerkers mogelijk om ook thuis of bij uw klanten op het bedrijfsnetwerk in te loggen. Hiermee is voor u als ondernemer voordeel te behalen doordat er geen onnodige reis- en werktijd verloren gaat.

Om dergelijke systemen op de zetten is Datacenter Vlaanderen graag uw betrouwbare partner. Wij hebben alle expertise in huis om u te helpen bij het opzetten en onderhouden van een snel, stabiel netwerk. Door het plaatsen van uw server met colocatie in België zorgen wij voor de uiterst snelle verbinding die nodig is om uw software ook op afstand optimaal te kunnen aanroepen. Veelvuldig gebruik zal meer van uw server vergen zodat een juiste plaatsing en configuratie in een aangepaste omgeving van groot belang is. Ook voor de KMO’s is colocatie in België een ideale oplossing bij het inrichten van uw bedrijfsnetwerk. Uw server zal door het juiste klimaat in ons datacenter optimaal functioneren en dit zal de levensduur van uw kostbare apparatuur verlengen.

Meer informatie over onze mogelijkheden?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden van goedkope Belgische hosting en/of colocatie in België? Dan nodigen we u graag uit om contact met ons nemen. We zijn altijd bereikbaar op telefoonnummer +32(0)3/500 92 50. U kunt ook via email contact met opnemen door uw bericht te sturen naar ons emailadres secretariaat@datacentervlaanderen.be. Ook kunt u een bericht naar ons sturen op onze contactpagina. We nemen na ontvangst van uw bericht zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u een offerte ontvangen van de kosten voor het onderbrengen van uw server in ons datacenter? Ook dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of email. Ook staan onze medewerkers u graag telefonisch te woord via het bovengenoemd telefoonnummer. We helpen u graag verder!

Buiten colocaties kan u ook bij ons terecht voor digitale werkplekken, cloud computing, colocatie rack space en remote desktops.